Den plný nezaměnitelných chutí.

Den plný nezaměnitelných chutí. Radek Kašpárek ukázal Aničce z dětského domova michelinskou gastronomii

Spousty chutí, zážitků a nových informací. Tak vypadal den osmnáctileté Aničky v michelinské restauraci Field. Velkým snem mladé dívky totiž bylo potkat hvězdu české gastronomie. Splnil jí ho Radek Kašpárek společně s Nadačním fondem Albert. Sympatická Anička žije v Dětském domově v České Kamenici. I přes nelehký osud na sobě neustále pracuje. Po vyučení servírkou studuje dál a dodělává si maturitu v gastronomickém oboru. „Možná pak zkusím studovat i dál. Uvidíme,“ dodává blondýnka, která se také účastní různých gastronomických soutěží. Nutno dodat, že i úspěšně. Kromě školy také brigádničí v restauraci.

Její životní cestu nejnověji ovlivnil Radek Kašpárek, který jí věnoval část dne ve své restauraci. Kromě povídání o tom, jak on sám začínal, co přecházelo vybudování michelinské restaurace, která už čtyřikrát obhájila hvězdu, jí ukázal také zázemí kuchyně, kde vznikají nezaměnitelné pokrmy. Ty společně s paní vychovatelkou ochutnaly. Radek jim připravil několikachodové degustační menu. Cíl měl při tom jasný, ukázat Aničce práci personálu restaurace, aby viděla, jak správně obsloužit zákazníky a také, jak se k nim chovat. Byla to pro ni škola v přímém přenosu. „Bylo to jako koncert. Jsem strašně ráda, že jsem to mohla zažít. Naučila jsem se spoustu zajímavých věcí především z hlediska stolování,“ říká nadše

Když se Anička se všemi rozloučila, bylo na ní vidět, že je šťastná a svůj den si užila. „Byl to pro ni neskutečný zážitek. Obě jsme plné dojmů. Děkujeme,“ říká vychovatelka Simona, která Aničku na cestě do Prahy doprovázela. Radkovi se Anička velmi líbila, kdo ví, možná ji jednou v restauraci Field potkáme nejenom jako zákaznici.